Cupmaat geen handicap op golfbaan

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Vrouwelijke golfers zijn de vooroordelen over hun golfprestaties zat. Hun borsten zitten niet in de weg en ze slaan de bal ook niet minder hard dan mannen. Sterker nog, vrouwen winnen het van mannen op de golfbaan met hun intelligentie en grotere mate aan zelfreflectie. Dit concludeert vrouwelijke golfprofessional Mette Hageman in het boek ‘Ik, Golfer’, dat deze week verschijnt. Golf was altijd een mannenbolwerk. Zelfs nu bestaan er nog clubs en banen waar vrouwen niet welkom zijn. ‘En als we worden toegelaten op de baan moeten we spelen vanaf vrouwen tee’s, die vaak links of rechts van het midden zijn weggestopt’, aldus Hageman. Het gevolg is dat vrouwen niet voluit kunnen slaan, maar ‘om het hoekje’ moeten spelen om de bal in het putje te krijgen (bron: persbericht).

De laatste jaren gebruiken vrouwen hun sexy golfkleding als wapen om aandacht voor hun prestaties te krijgen. En dat werkte. Vervolgens konden ze met hun spel laten zien dat zij de mannen in afstand en prestatie naderen. ‘Sex sells’, zegt Mette Hageman. ‘Maar als we meer aandacht krijgen omdat we zowel sexy als getalenteerd zijn, dan mag dat van mij.’ Het boek ‘Ik Golfer’, geschreven door de mannelijke golfer Wim de Roos is vanaf deze week verkrijgbaar in de boekhandel en bij Bol.com. Het boek staat boordevol tips over hoe je beter kunt worden in het golfspel en informeert over de inhaalslag die vrouwelijke golfers maken op de golfbaan. “We kunnen nog veel leren van vrouwen”, geeft De Roos toe. “Wij mannen laten ons te veel leiden door testosteron. En dat zorgt nogal eens voor verkeerde beslissingen”.

Hoewel er volgens Mette Hageman nog een lange weg te gaan is voor vrouwelijke golfers, lijkt het tij te keren. Begin deze maand liet de oudste golfclub ter wereld, gevestigd in Schotland, na 260 jaar ook vrouwen als leden toe op de baan. Mette Hageman (1966) is sinds 1992 actief als golfprofessional op Europees niveau. Ze is bestuurslid en voorzitter van de Ladies European Tour geweest en maakt zich hard voor het vrouwengolf. Mette is nu actief als Golf Trainer Coach en runt de Mette Hageman Golf Academy in Loenen aan de Vecht. Wim de Roos (1948) is golfer, psycholoog, auteur en organisatieadviseur.

Lees ook:Gay Golf Toernooi
Lees ook:Twee vrouwen van Mulisch taboe in Barneveld
Lees ook:Coming Out Dag 2013
Lees ook:Eén op vijf vrouwen: liever rijke partner dan goede seks
Lees ook:Oprichter ‘de Roze Golf’ overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>