Coming Out Dag 2013

Vrijdag 11 oktober 2013 is het Nationale Coming Out dag (2014: klik hier). Thema dit jaar is ‘mannelijke vrouwen en vrouwelijke mannen’, in de volksmond manwijven en mietjes. COC Nederland verspreid speciale regenboogposters en vraagt iedereen – al dan niet roze – om die vrijdag op te hangen. Nederland heeft moeite met vrouwelijke mannen en mannelijke vrouwen.

‘Ze scoren in een onderzoek een magere 5,5, terwijl bi’s, lesbiennes en homo’s een ruime voldoende (6,7) krijgen’, aldus het COC. Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) beschouwt stereotype beelden over mannelijkheid en vrouwelijkheid als wortel van de afwijzing van homoseksualiteit in ons land. Ook bestaat er nog altijd hardnekkig het vooroordeel dat alle mannen in de roze gemeenschap vrouwelijk zijn en alle vrouwen mannelijk. Op Coming Out Dag wordt in tal van landen stilgestaan bij de positie van LHBT’s. De eerste Coming Out Day vond plaats in de Verenigde Staten op 11 oktober 1988. Voor deze datum werd gekozen omdat een jaar eerder op deze dag de eerste National March on Washington for Lesbian and Gay Rights plaatsvond. In Nederland stelde minister Plasterk de Dag deze dag in 2009 voor het eerst in. In het hele land zijn activiteiten, gecoördineerd door COC Nederland.

Lees ook:Coming Out Dag 2014
Lees ook:Coming Out Dag 2012 in teken van sport
Lees ook:Woensdag 11 oktober: Coming Out Dag 2017
Lees ook:Startschot Coming Out Dag bij Shell Pernis
Lees ook:Coming Out Dag in Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>