Voormalig gevangeniseiland Kroatië ‘perfecte locatie homotoeristen’

Het Kroatische eiland Goli Otok, dat ooit dienst deed als gevangeniseiland, wordt nu aangeprezen als ‘perfecte locatie voor homotoeristen’. Het eiland  ligt voor de Kroatische kust in de Adriatische Zee. De Association of Eco and Social Forum of Croatia komt het idee om Goli Otok (naakt eiland) om te toveren in een vakantieresort voor homo’s, ook al roept het eiland herinneringen op aan de beruchte Amerikaanse gevangenis Guantanamo Bay.

Homo toeristen ‘kunnen er 24 uur per dag genieten van hun vakantie, zonder door wie dan ook te worden lastig gevallen’, schrijft het forum. Niet alle Kroaten zien een homoresort zitten, ex-gedetineerden willen dat het eiland een memorial wordt en anderen zien liever data de bulldozer het hele eiland platwalst, om alle herinneringen uit een pijnlijk verleden te wissen..

Lees ook:Verkeersleider slaapt: Lesbos onbereibaar
Lees ook:Gordon na aanrijding op Mykonos zwaargewond naar Athene overgevlogen
Lees ook:Referendum tegen homohuwelijk in Kroatië
Lees ook:Docenten hebben moeite met behandelen van homoseksualiteit en integratie in de klas
Lees ook:Boyzone zanger Stephen Gately overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>