Protest tegen opkopen hotels New York en Londen door antihomo-sultan Brunei

IMG_20160602_125319Activisten van de Human Rights Campaign (HRC) willen voorkomen dat de sultan van Brunei twee hotels in New York en een in Londen opkoopt. In april ondertekende de sultan een wet die homoseksualiteit bestraft met dood door steniging. Hij is al eigenaar van de Dorchester Collection, waaronder het Dorchester Hotel in Londen en het Beverly Hills Hotel in Californië. De familie van de sultan heerst al 600 jaar over het oliestaatje. Het vermogen van de sultan wordt geschat op een slordige 13 miljard dollar.

Hij heeft zijn oog laten vallen op het Plaza Hotel en het Dream Downtown Hotel in New York en het Grosvenor House Hotel in Londen. Ty Cobb van de HRC zegt dat ‘de geldstroom van de hotels in Amerika naar zijn regime moet worden gestopt.’ Hij roept alle New Yorkers op de sultan het bericht te sturen dat hij zijn zaken ergens anders moet uitvoeren. De HRC heeft Amerikanen opgeroepen om zijn hotels te boycotten. Een hele rij celebs deed at al, onder wie Ellen DeGeneres, Stephen Fry, Sirt Richard Branson en Sharon Osbourne. De gemeenteraad van Beverly Hills heeft de sultan gevraagd zijn Beverly Hills Hotel te verkopen vanwege zijn steun aan de draconische doodstraf voor homo’s.

Lees ook:Hotel loopt 1,5 miljoen dollar mis vanwege wet op stenigen homo’s in Brunei
Lees ook:Boycot hotels sultan Brunei omdat hij homo’s wil stenigen
Lees ook:Stephen Fry boycot Brunei-hotel vanwege wet op steniging homo’s
Lees ook:Ondanks kritiek voert sultan Brunei shariawetten toch in
Lees ook:Welke winkels moeten LHBT’s boycotten vanwege Trump?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>