Transgender model Andrej Pejic verandert van geslacht

imagesAndrej Pejic maakte als androgyne model voor zowel mannen- als vrouwenmode furore. De 22-jarige Bosnische Australiër liep shows voor onder andere Marc Jacobs en Paul Gaultier. In ons land werd Pejic bekend met een campagne voor bh’s van de Hema. Hij heeft besloten niet mer als transgender model te willen werken, maar operatief van geslacht te veranderen en voortaan door het leven te gaan als Andreja Pejic.

Ze bedankte haar fans op Facebook voor de liefde en steun die hij de afgelopen jaren kreeg: ‘Jullie hebben me geholpen en ik heb veel geleerd.’  Haar modellenbureau in New York zou positief op zijn definitieve geslachtsverandering hebben gereageerd: ‘Ik had pas een ontmoeting met het vrouwenteam en ze waren verheugd dat ik de mannenafdeling inruilde voor de vrouwenafdeling.’ Andrej was al bij veel modellenbureau’s actief bij zowel de mannen- als de vrouwenafdeling, maar nog niet in de Verenigde Staten. ‘Kennelijk is de Amerikaanse markt niet zo progressief’, aldus Pejic.

Lees ook:Grace Jones maandag met autobiografie in Amsterdam
Lees ook:Liefde overwint homohaat op Facebook
Lees ook:Belgisch topmodel Hanne Gaby Odiele: ‘Ik ben interseksueel’
Lees ook:Mooie mannen gezocht
Lees ook:Eindhovenaar verkozen tot Men Universe 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>