Liefde overwint homohaat op Facebook

Vanochtend startte Dolly Bellefleur een mini-actie op Facebook. Ze was een haatzaaiende antihomo-page tegengekomen, waar de honden geen brood van lustten en die er verdacht neo-nazistisch uitzag. Dolly klopte aan bij Facebook, maar kreeg nul op het rekest: haar verzoek om de pagina te verwijderen, werd niet ingewilligd. Daarop riep ze lezers op ook bij Facebook aan te kloppen met dezelfde vraag.

Na een aantal uur was dat gelukt. Genoeg gebruikers deelden het bericht van Dolly en hadden Facebook gevraagd om te te grijpen. ‘It has been removed’, was één van de reacties. ‘Yes, we can. We did it!’ juichte Dolly. Liefde wint het van haat, zelfs van homohaat. Óók op Facebook …

Lees ook:Facebook bestrijdt homohaat
Lees ook:Facebook verplicht drag queens om hun eigen naam te gebruiken
Lees ook:Facebook lanceert Pride-stickervel
Lees ook:War on Drags: Facebook poeiert Dolly Bellefleur eruit
Lees ook:War on Drags: Facebook weert ook Dolly Bellefleur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>