Gay Pride mars in Singapore

Net als in veel andere grote steden zijn zaterdag 28 juni ook in Singapore duizenden mensen de straat opgegaan om mee te lopen in een Gay Pride mars. Sinds 2009 kent de stad de Pink Dot-mars, waaraan dit keer circa 26.000 mensen deelnamen. Ieder jaar vormen de in het roze geklede deelnemers een grote roze stip (‘dot’) door met roze lantaarns in het park samen te komen.

Saillant detail: in Singapore is homoseksualiteit verboden, een relikwie uit koloniale tijden. net als zoveel andere voormalige Britse koloniën, is in Singapore nog altijd een antieke anti-sodomiewet uit het Victoriaanse tijdperk van kracht. De wet wordt niet veel toegepast, maar orthodoxe christenenen moslims willen de wet handhaven. Een moslimleider riep moslims op om vandaag in het wit gekleed te gaan en christelijke leiders deden een oproep aan de regering om de optocht te verbieden.

Lees ook:Eerste homodemonstratie in Singapore
Lees ook:Australië loopt ver achter
Lees ook:Cameron wil homofobie in Gemenebestlanden aanpakken
Lees ook:Voorstanders Brexit lonken naar de roze kiezer
Lees ook:Homoseksualiteit niet langer strafbaar in Belize

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>