Eerste homodemonstratie in Singapore

Afgelopen zaterdag 17 mei 2009 werd in Singapore de eerste homodemonstratie ooit gehouden. Op de Internationale dag tegen homofobie (IDAHO) kwamen zo’n drieduizend inwoners van de stad in roze kleding gehuld naar een park met de naam Speaker’s Corner, om er met elkaar een reusachtige ‘pink dot’ te vormen. Homoseksualiteit is in dit land nog altijd verboden en discriminatie van homo’s is er nog altijd gangbaar, bijvoorbeeld op de werkvloer.

 

De vice-premier van Singapore, Wong Kan Seng, zei vorige week in het staatsblad New paper nog dat de stadsstaat ‘in principe een conservatieve samenleving met de conventionele heteroseksuele norm blijft. Er is wel ruimte voor homo’s die hun leven achter gesloten deuren leiden’. Hij waarschuwde dat homo’s niet te veel naar het westen moeten kijken, waar homo’s assertief voor hun rechten opkomen. In 2007 legaliseerde het parlement van Singapore orale en anale seks tussen heterokoppels (dat tot dan door de antieke Victoriaanse koloniale wetten was verboden), maar seks tussen mannen bleef strafbaar.

Lees ook:Gay Pride mars in Singapore
Lees ook:Orale en anale seks taboe voor homo’s
Lees ook:Overheid Singapore waarschuwt buitenlandse bedrijven roze events niet te sponseren
Lees ook:Orale en anale seks alleen voor heterokoppels
Lees ook:Australië loopt ver achter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>