Nigeria: vier mannen aangeklaagd wegens sodomie

Kaart_AfrikanlIn het noorden van Nigeria moesten vier mannen voorkomen, omdat ze ervan werden beschuldigd een homo-orgie te hebben gehouden. De mannen waren op 8 mei gearresteerd in Bauchi. Ze worden veroordeeld op grond van de in het noorden van het land geldende sharia-wetten. De rechtszaak wordt na 26 juni voortgezet. In januari kreeg een man 20 zweepslagen nadat de islamitische rechtbank hem had veroordeeld vanwege homoseksuele handelingen.

In diezelfde maand moest de rechtszaak tegen een aantal mannen worden stopgezet, omdat een agressieve menigte de verdedigers met stenen bekogelde. Nigeria heeft begin dit jaar de wetten op homoseksualiteit aangescherpt, door same-sex huwelijken, homo-organisaties en iedere vorm van het publiekelijk tonen ven affectie voor hetzelfde geslacht te verbieden.

Lees ook:Twaalf Nigerianen gearresteerd vanwege ‘homohuwelijk’
Lees ook:Canada cancelt staatsbezoek Nigeria vanwege anti-homowet
Lees ook:Nigeria pakt 53 vermeende homomannen op
Lees ook:Nigeria: 21 studenten opgepakt voor homoseksualiteit
Lees ook:In Nigeria bestaan geen homo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>