‘Homoseksualiteit bestaat niet, want er zijn ook geen homo-koeien’

Oproep-tegen-anti-homowet-Oeganda_event-fullHomoseksualiteit bestaat niet, want er bestaan ook geen homo-koeien‘. Dat zei Janet Musenevi, de presidentsvrouw van Oeganda, in een toespraak tot de bisschoppen van het Afrikaanse land dat onlangs een draconische anti-homowet aannam. En passant feliciteerde de first lady de kerkleider met hun ferme anti-homostandpunt. De Anglicaanse kerk steunt het streven van de Oegandese overheid om het land homo-vrij te maken.

De aangenomen wet, waardoor homo’s tot levenslang kunnen worden opgesloten, is populair onder de bevolking, ook al hebben de internationale gemeenschap en mensenrechtenorganisaties de wet scherp veroordeeld. In de media wordt opgeroepen jachtte maken op homo’s, iets dat de kerk ook zou ondersteunen. Of er geen homo-koeien bestaan, is ngo niet zo zeker: er zijn genoeg voorbeelden bekend van homoseksueel gedrag in het dierenrijk.

Lees ook:Russisch acteur die homo’s in ovens wil stoppen, maant Poetin tot actie
Lees ook:Homopaar Malawi krijgt 14 jaar dwangarbeid
Lees ook:Movies that Matter Festival presenteert God Loves Uganda
Lees ook:Geen internationale huwelijksakte voor homo’s
Lees ook:Homo’s hebben geen leven in Iran

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>