Bussemaker: onderzoek naar invoering verplichte LHBT-voorlichting op scholen

Minister Jet Bussemaker heeft donderdag de Kamer toegezegd dat er een groot onderzoek komt naar de invoering van verplichte LHBT-voorlichting op scholen. Dit onderzoek komt er op uitdrukkelijke wens van het COC en de Tweede Kamerfractie van VVD en D66. De onderwijsinspectie gaat in 2015 op onderzoek naar voorlichting op scholen, die sinds december 2012 is opgenomen in de kerndoelen van het onderwijs.

De minister verwacht dat het onderzoek in de eerste helft van 2016 gereed zal zijn. De minister laat ook onderzoeken hoe het staat met deze voorlichting in het middelbaar beroepsonderwijs (MBO). PvdA, SP en VVD drongen daarop aan, nadat uit onderzoek bleek dat het slecht gesteld is met LHBT’s in het MBO in vergelijking met de rest van het voortgezet onderwijs.

Lees ook:COC: ‘Te gek voor woorden dat veel scholen nog altijd geen les geven over LHBT-acceptatie’
Lees ook:Vluchtelingen in alle azc’s krijgen voorlichting over homorechten
Lees ook:Voorlichtingsgroep COC Zwolle succesvol
Lees ook:Gay-Straight Alliances ‘goed onderbouwd’
Lees ook:Leerlingen ontevreden over voorlichting seksuele diversiteit op school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>