Leerlingen ontevreden over voorlichting seksuele diversiteit op school

Veel scholieren zijn niet tevreden over de voorlichting over seksuele diversiteit op hun school. Dat blijkt uit het Zwartboek Slechte Voorlichting van COC’s Youth Council en jongerenorganisatie Expreszo, dat donderdag verscheen. Het COC wil dat docenten-in-opleiding verplicht moeten leren hoe ze acceptatie van de roze medemens op school kunnen bevorderen.

LHBTI-voorlichting op scholen is sinds 2012 verplicht. De twee jongerenorganisaties verzamelden sinds 2014 bijna tweehonderd klachten van scholieren uit heel Nederland over voorlichting. maar liefst 127 meldden dat ze geen of nauwelijks voorlichting kregen. Het COC roept scholen op aan goede voorlichting te gaan werken en wil dat de Onderwijsinspectie scholen aanspreekt als ze geen of slechte voorlichting geven. Tot nu toe doet de inspectie dat niet, aldus minister Bussemaker van Onderwijs.

Lees ook:COC: ‘Te gek voor woorden dat veel scholen nog altijd geen les geven over LHBT-acceptatie’
Lees ook:Kamer wil scholen straffen die geen homo-voorlichting geven
Lees ook:Tweede Kamer debatteert over verplichte voorlichting
Lees ook:Minister laat homoleerlingen in de kou staan
Lees ook:Verplichte voorlichting overwinning homojongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>