Ook Mugabe veroordeelt homo’s

IMG_20160517_101455De inkt onder de zojuist door de president van Oeganda ondertekende draconische anti-homowet is nog niet gedroogd, of het blijkt dat zich dit weekend nog een Afrikaan heeft gemeld, een heerser van wie we een poosje weinig hoorden: president Mugabe van Zimbabwe. Zondag zei hij op een evenement ter ere van zijn 90e verjaardag zei hij ‘homoseksualiteit hier niet te accepteren. God schiep mannen en vrouwen zodat ze kinderen kunnen maken’. 

Mugabe is fervent voorstander van het veroordelen van homoseksuelen. In 2012 zei hij op zijn verjaardag dat alle homo’s naar de hel konden lopen: ‘hun hoofden zouden moeten worden afgehakt’, zei hij toen, en ‘homo’s zin erger dan varkens, geiten en vogels’. De Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu noemde Mugabe in juli vorig jaar ‘duivels’, toen hij het in een speech opnam voor gelijke homorechten. De kosten van zijn verjaardagsfeestje waren een slordige miljoen dollar, in een land dat zwaar gebukt gaat onder zware economische problemen.

Lees ook:Dochter Desmond Tutu legt priesterambt neer om met vriendin te kunnen trouwen
Lees ook:Tutu maant Musenevi: ‘Teken anti-homowet niet’
Lees ook:Een homofobe God kan geen christen zijn
Lees ook:Desmond Tutu: ‘God dwingt me voor homorechten op te komen’
Lees ook:Tutu kritisch over fixatie kerk op homo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>