Kritiek VN-chef op homodiscriminatie Rusland

De VN-chef Ban Ki-moon heeft in een toespraak in Sotsji discriminatie van mensen vanwege hun seksuele geaardheid fel bekritiseerd. Het was voor het eerst dat een VN-chef het Internationaal Olympisch Comité (IOC) officieel toespraak. In tegenstelling tot leiders van een aantal westerse landen is Ki-moon wel naar de Spelen afgereisd. In zijn speech herinnert hij eraan dat in de beginselen van het IOC staat verankerd dat de organisatie tegen discriminatie is. 

De voorzitter van het IOC, Thomas Bach, liet zich deze week nogal laatdunkend uit over de kritiek van het westerse politici op onder meer de anti-homowetgeving in Rusland. De VN-chef niet. Hij zei: ‘We moeten allemaal onze stem verheffen tegen aanvallen op mensen het LGBT oriëntatie. We moeten ons verzetten tegen de arrestaties, gevangenhouding en discriminerende beperkingen waarmee ze geconfronteerd worden.’ Bach dankte Ban Ki-moon voor ‘zijn inspirerende rede’.

Lees ook:Ban Ki-moon vindt verbod op homoseks in India ‘intolerant’
Lees ook:VN-chef Ban Ki-moon prijst Ierland voor ‘historische’ overwinning van gelijkheid
Lees ook:Lady Gaga roept bij EuroPride op tot gelijke homorechten
Lees ook:Van Dalen doof voor kritiek over roze kerststal
Lees ook:Anti-homowet Rusland belemmert strijd tegen hiv

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>