Wereldwijd homoprotest tegen Sotsji

Woensdag, twee dagen voor het begin van de Olympische Winterspelen in Sotsji, demonstreren wereldwijd homoactivisten tegen het anti-homobeleid van de Russische regering. De demonstranten willen dat grote sponsors zich openlijk uitspreken tegen de Russische anti-homowetten. Tot nu toe hebben grote firma’s als Coca-Cola en MacDonalds dat geweigerd.

In 19 steden over de hele wereld gaan mensen de straat op, onder meer in New York, Londen, Parijs en Sint-Petersburg. Veel westerse landen sturen een bescheiden officiële regeringsdelegatie naar de Winterspelen, maar namens ons land gaat de zwaarst mogelijke afvaardiging. Komende vrijdag protesteren tegenstanders daartegen in Amsterdam. Vorige maand zei de Russische president Poetin nog dat homo’s welkom zijn in Sotsji, ‘zolang ze kinderen maar met rust laten.’  Hij is inmiddels in Sotsji aangekomen.

Zie ook: protest Amsterdam vrijdag 7/2

Lees ook:Ook Neelie Kroes vindt delegatie Sotsji te zwaar
Lees ook:COC start petitie tegen zware delegatie naar Sotsji
Lees ook:Noorse homo-minister met zijn man naar Sotsji
Lees ook:Hoe gaat roze Nederland protesteren tegen Sotsji?
Lees ook:Sotsji4All-armbandje als protest tegen anti-homowet Rusland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>