Mannen in kilts taboe tijdens opening Winterspelen

Tijdens de opening van de Winterspelen in Sotsji dient alles te verlopen zoals ‘de normale mens het wil zien’. Mannen mogen niet in rokken paraderen. Dat zei president Poetin gisteren tijdens een persconferentie in het Kremlin. Mannelijke atleten uit Schotland, Fiji en Amerikaans Samoa moeten nu iets anders uit de kast trekken. Schotten lopen rond in traditionele kilts, bijvoorbeeld tijdens de Highland Games, maar tijdens de openingsceremonie in Sotsji schijnen ze dat niet te mogen.

Net zo min als mannen uit Fiji en Amerikaans Samoa (een van de Samoa-eilanden die tot de VS behoren) in lava lava’s mogen rondlopen, de mannelijke variant van de sarong, veel gedragen door Polynesische mannen op eilanden in de Grote Oceaan. Beiden eilanden horen tot de weinige tropische landen die met een delegatie naar de Winterspelen komen. President Poetin dat heren de Russische wet overtreden als ze tijdens de openingsceremonie (lees: in het openbaar) in vrouwenrokken opkomen.

Zie ook: Gegevens bezoekers Sotsji drie jaar lang bewaard en filmpje: Zweeds protest

Lees ook:Homo’s moeten overwinning in Sotsji kunnen vieren met een zoen
Lees ook:Noorse homo-minister met zijn man naar Sotsji
Lees ook:Wereldwijd homoprotest tegen Sotsji
Lees ook:Vice-president Europese Commissie boycot Winterspelen Sotsji
Lees ook:Ook Neelie Kroes vindt delegatie Sotsji te zwaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>