Voetbalprof Hitzlsperger komt uit de kast

De Duitse oud-international Thomas Hitzlsperger in uit de kast gekomen. In een interview met weekblad Die Zeit kwam hij er openlijk voor uit homoseksueel te zijn. Hij deed dat ‘om de discussie over homoseksualiteit onder topsporters weer op de voorgrond te krijgen’, zei de 31-jarige voetballer. Hij is de eerste voetballer van naam die daarvoor uitkomt. Er zijn er ongetwijfeld meer, maar Hitzlsperger zei niemand te kennen van wie hij dat zeker weet.

Hitzlsperger kwam uit voor onder meer VfB Stuttgart, VfL Wolfsburg, Lazio Roma, West Ham United en Everton, is 52-voudig international en in 2008 nog actief in de EK-finale tgeen Spanje. Vier maanden geleden maakte hij een einde aan zijn carrière, na aanhoudende blessures. De oud-prof vertelde in het interview dat het lang duurde voor hij kon accepteren dat hij op mannen valt: ‘Dat besef kwam pas de laatste jaren.’ Homoseksualiteit wordt binnen het profvoetval genegeerd, vindt Hitzlsperger.

Lees ook:Hitzlsperger: ‘Uit de kast komen als profvoetballer onmogelijk’
Lees ook:Nederland wéér niet in finale Songfestival
Lees ook:Comeback allereerste homo-profvoetballer
Lees ook:Olympisch zwemmer Ian Thorpe uit de kast
Lees ook:Jazzpianiste Pia Beck overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>