Homorechtenactiviste in plaats van Obama naar Winterspelen

De Amerikaanse president Barack Obama zal niet aanwezig zijn bij de Olympische Winterspelen in Sotsji, komende februari. Hij ‘heeft het te druk‘, laat het Witte Huis weten. Ook vice-president Biden gaat er niet naar toe. ‘De delegatie die afreist, geeft blijk van de diversiteit binnen de Verenigde Staten’, aldus het statement van het Witte Huis. Hij laat zich vertegenwoordigen door de voormalig tennisster en Billie Jean King. Saillant detail: King is openlijk lesbisch en homorechtenactiviste.

Het is de eerste keer sinds 2000 dat de Amerikaanse president, de first lady én de vice-president niet bij de Olympische Spelen aanwezig zijn. Obama schaart zich in de gestaag groeiende rij regeringsleiders en staatshoofden die niet naar Sotsji komen, zoals de Franse president Hollande, de Duitse bondspresident Gauck en de Belgische premier Di Rupo. Het wachten is op ons eigen land. Timmermans blijft er voorlopig bij dt hij niets voelt voor een boycot.

Lees ook:Billie Jean King toch naar Sotsji
Lees ook:Obama organiseert Gay Pride receptie op Witte Huis
Lees ook:Franse top niet naar Winterspelen Sotsji
Lees ook:Vice-president Europese Commissie boycot Winterspelen Sotsji
Lees ook:Obama weigert ondertekening nota tegen discriminatie homo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>