Protest Toneelgroep Amsterdam tegen anti-homowet Rusland

Toneelgroep Amsterdam (TGA) staat op dit moment in Sint-Petersburg. Vrijdagavond heeft actrice Halina Reijn in een theater een brief voorgelezen. Dat deed ze samen met haar collega-acteurs, als protest tegen de draconische anti-homowetten in Rusland. Na afloop van de eerste voorstelling van het stuk ‘De Russen!’ riepen de acteur op om ‘onnodig kwetsende’ anti-homowetten te herzien.

 

Vanuit de zaal klonk zowel applaus als boegeroep. TGA wilde degenen die onder de wetten te lijden hebben een hart onder de riem steken. ‘Wij willen iedereen die ze goedkeurt, smeken om zijn standpunt te herijken.’  De zes uur durende voorstelling van ‘De Russen!’  is onderdeel van het Nederland-Ruslandjaar. Eind augustus vond een protestdemonstratie (To Russia with Love) op het Museumplein plaats voor het begin van een Russisch openlucht muziek- en dansgala.

Lees ook:Ludiek protest atleten op WK in Moskou
Lees ook:It Gets Better Project zendt boodschap uit voor Russische jonge LHBT’s
Lees ook:Elton John roept op tot steun homorechten tijdens concert Moskou
Lees ook:Massale steun voor gratie Britse homo’s
Lees ook:Minister droeg paars op Dag tegen homofobie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>