Boris Dittrich wint Jos-Brinkprijs

Vrijdagavond heeft Boris Dittrich de Jos-Brinkprijs 2013 gewonnen. De homo-emancipatieprijs wordt om het jaar uitgereikt op de International Day Against Homophobia (IDAHO), de dag in 1991 homoseksualiteit officieel van de lijst met geestesziekten werd geschrapt.  De prijs werd voor de derde keer uitgereikt. Dittrich, oud-politicus voor D66, zet zich namens Human Rights Watch in voor homorechten in de hele wereld. Hij kreeg de prijs in theater Diligentia in Den Haag uit handen van minister Jet Bussemaker van Emancipatie.

De uitreiking was de afsluiting van een tweedaags Europees congres over homo-emancipatie. Zij trad namens het kabinet op als gastvrouw voor ruim 700 deelnemers uit binnen- en buitenland, waaronder de Europese Unie, de Raad van Europa, roze netwerken van politie en krijgsmacht, mensenrechtenorganisaties en last but not least koningin Máxima. Zij schoof donderdag 16 mei aan bij een diner in de Ridderzaal.

Lees ook:Eerste Europese homotop IDAHO krijgt koninklijk tintje
Lees ook:Koningin Máxima komt naar homo-top
Lees ook:Autocoureur Mike Verschuur krijgt Roze Voorloper
Lees ook:ADO Den Haag in de Maatschappij wint John Blankensteinprijs 2013
Lees ook:Oproep kandidaten John Blankensteinprijs 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>