Homo’s niet welkom bij Scouting USA, wel bij Scouting Nederland

Bij Scouting Nederland is iedereen welkom: ook homo’s zijn welkom. Dit standpunt benadrukt de grootste jeugd- en jongerenvereniging van ons land naar aanleiding van berichten over de Boy Scouts of America (BSA), die homoseksuelen blijft weren. Op internationaal niveau laat Scouting Nederland, zien dat homoseksualiteit geen enkel probleem vormt om lid te zijn. De Nederlandse organisatie zou willen dat de wereldorganisatie en alle aangesloten landen dit standpunt overneemt (bron: persbericht).

 

Scouting Nederland betreurt de keuze van de Amerikaanse tak, maar benadrukt tegelijkertijd dat Scouting in ieder land een afspiegeling is van de maatschappij. Zowel Scouting Nederland als de BSA zijn aangesloten bij de WOSM, de World Organization of the Scout Movement. De wereldorganisatie stelt dat ieder land zelf zijn eigen keuzes maakt die aansluiten bij de cultuur van het land. In Nederland is geaardheid geen enkele belemmering voor deelname aan het Scoutingspel. Scouting Nederland besteedt zelfs veel aandacht aan het onderwerp in trainingen voor vrijwilligers, in boeken voor jeugdleden (15+) en trainingsboeken voor leidinggevenden. Zo wordt het onderwerp bespreekbaar gemaakt in de verschillende leeftijdsgroepen binnen Scouting.

Lees ook:VS: homo’s mogen scouting groepen leiden
Lees ook:Utrecht Canal Pride 2017: de inschrijving eindigt over 1 week – ‘ACT NOW!’
Lees ook:COC boos over halfslachtig standpunt kabinet
Lees ook:Nederland Schreeuwt om cultuur
Lees ook:Homo’s welkom bij eredivisieclubs

1 Reacties // Reageer

One thought on “Homo’s niet welkom bij Scouting USA, wel bij Scouting Nederland

  1. daa

    Wat een gedoe weer in dat amerika…maar wat is dan precies de reden??? Teveel bosjes??? Lol…maar goed.. jammer dat er dus nog steeds een vorm van discriminatie is . En hoe zit dat dan met lesbo`s??? 2 vrouwen in een tentje mag natuurlijk weer wel ….zielig gewoon.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>