Plasterk opent Transgender Informatie dag

Ronald Plasterk, PvdA-Kamerlid en als oud-minister van OCW verantwoordelijk voor het LHBT-emancipatiebeleid, opent zaterdag 19 mei de vierde editie van de Transgender Informatie Dag in buurthuis De Boog, Thorbeckepark 183 in Nieuwegein. Het dagprogramma bestaat uit twee delen: na de opening om 11.30 uur door Plasterk volgen voordrachten van onder meer COC-voorzitter Vera Bergkamp en genderpsychologe Tanja van Hengel. ’s Middag geven een aantal specialisten demonstraties over travestie.

 

De nadruk ligt deze editie op de klassieke travestiet, tegenwoordig vaak ‘crossdresser’ of ‘deeltijdvrouw’ genoemd. Het is de grootste groep binnen de pluriforme transgender gemeenschap, maar ook de groep die veelal nog in de kast zit en voor wie officiële hulpverlening de minste aandacht heeft. Doel van de dag is meer begrip te krijgen voor transgenders in de maatschappij. Iedereen is welkom. Eerdere informatiedagen vonden plaats in Eindhoven (2008), Rotterdam (2010) en Groningen (2011), georganiseerd door lokale transgender groepen, in samenwerking met de landelijke Transgender Vereniging Nederland. Dit jaar tekent de Transgender groep in Utrecht voor de dag.

Lees ook:Oprichting Transgender Netwerk Nederland
Lees ook:Vrijdag 31 maart: International Transgender Day of Visibility
Lees ook:Arie Boomsma zoekt jonge transgenders in KRO-programma
Lees ook:Transfusion Festival Amsterdam
Lees ook:Crowdfundingactie voor project transgender 50-plussers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>