Maryland achtste Amerikaanse staat met homohuwelijk

Maryland stelt het huwelijk open voor koppels van hetzelfde geslacht. Het is de achtste Amerikaanse staat waar homo’s en lesbo’s met elkaar kunnen trouwen. Zowel het Huis van Afgevaardigden als het Congres hebben de wet aangenomen; de Democratische gouverneur Martin O’Malley heeft toegezegd de wet in de loop van deze week te ondertekenen.

 

Zowel in het Huis als de Senaat stemden drie Republikeinen voor het wetsvoorstel: in de Senaat was dat beslissend voor de uitslag. Deze trend was oook al te zien bij de openstelling van het huwelijk in de staten New York en Washington. Voormalig vice-president Dick Cheney opende zich openlijk in het debat. Zijn dochter is openlijk lesbisch en het is al langer bekend dat hij geen tegenstander van openstelling is. In 31 Amerikaanse staten is een huwelijk voor koples van hetzelfde geslacht verboden. Naast het ‘homohuwelijk’ in acht staten (Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire, New York, Vermont, Washington en de hoofdstad Washington DC) is partnerschapregistratie voor paren van hetzelfde geslacht mogelijk in zes staten.

Lees ook:Nu ook ‘homohuwelijk’ in Washington
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in New Hampshire
Lees ook:Homo’s mogen trouwen in New York
Lees ook:Vice-president Biden voor homohuwelijk
Lees ook:Stagneert ‘homohuwelijk’ in VS?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>