Kabinet kiest bizarre vertragingstactiek bij weigerambtenaar

Het kabinet heeft vandaag besloten de weigerambtenaren-kwestie voor te leggen aan de Raad van State. Dat blijkt uit een brief van minister Donner (BZK). COC Nederland spreekt van een ‘bizarre vertragingstactiek’ en roept de Tweede Kamer op om hier een stokje voor te steken. ‘Dit is een bizarre vertragingstactiek van een kabinet dat blijkbaar gegijzeld wordt door de SGP’, aldus COC-voorzitter Vera Bergkamp.

 

‘Er ligt een klip en klaar advies van de Commissie Gelijke Behandeling tot afschaffing van het fenomeen weigerambtenaar; advies van de Raad van State is dus volstrekt overbodig.’ De COC-voorzitter roept de Tweede Kamer op om volgende week te stemmen voor een motie van GroenLinks, waarin een direct einde aan het fenomeen weigerambtenaar wordt geëist. Ze rekent daarbij op steun van de VVD, die volgens haar verkiezingsprogramma ook een einde wil maken aan het fenomeen weigerambtenaar.

Lees ook:Donner weigert gesprek met COC over weigerambtenaar
Lees ook:D-Day voor voorlichting en weigerambtenaar
Lees ook:Kamer treuzelt over weigerambtenaren
Lees ook:COC wil geen weigerambtenaren in roze stad Groningen
Lees ook:COC: ‘Kabinetstandpunt weigerambtenaar onbegrijpelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>