COC wil geen weigerambtenaren in roze stad Groningen

Aan de vooravond van Roze Zaterdag 2011 roept Vera bergkamp, de voorzitter van COC Nederland, de stad Groningen op om een einde te maken aan het fenomeen weigerambtenaar. In een open brief complimenteert ze burgemeester Rehwinkel met het mooie, ambitieuze programma dat de stad dit weekend (1-3 juli) presenteert, maar zou het weekend een nog feestelijker tintje krijgen, wanneer hij toezegt daar ook in zijn gemeente een einde aan te maken (bron: persbericht).

‘Toch is er een kleine smet op de feestvreugde’, schrijft Bergkamp, ‘Wanneer een vrouwen- of mannenpaar in Groningen wil trouwen, dan is de kans aanwezig dat de trouwambtenaar van hun voorkeur hen afwijst. Want hoewel het ondenkbaar is dat een ambtenaar een huwelijk weigert wegens huidskleur of geloof, worden ambtenaren die weigeren om homoparen te trouwen in Nederland beschermd. Groningen kent drie van dergelijke ambtenaren, zo blijkt op de website van uw stad.’ Het COC pleit al jaren voor afschaffing van het fenomeen weigerambtenaar, sloot in 2007 een convenant daarover met de Partij van de Arbeid en demonstreerde deze week bij de Tweede Kamer. Ook de Commissie Gelijke Behandeling en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten willen af van de weigerambtenaar. ‘Zelf steekt u uw afkeer van dit fenomeen niet onder stoelen of banken’, aldus Bergkamp in haar brief aan Rehwinkel.

Lees ook:Kabinet kiest bizarre vertragingstactiek bij weigerambtenaar
Lees ook:Donner weigert gesprek met COC over weigerambtenaar
Lees ook:COC start protestactie tijdens Amsterdam Gay Pride
Lees ook:Peter Rehwinkel burgemeester Groningen
Lees ook:COC: ‘Kabinetstandpunt weigerambtenaar onbegrijpelijk’

1 Reacties // Reageer

One thought on “COC wil geen weigerambtenaren in roze stad Groningen

  1. sportingact

    Nu eens kijken of Rehwinkel wel ballen heeft. Want zoals hij zich heeft laten leiden door speculanten die het Naarderbos hebben vernielt, verdient in alle opzichten geen schoonheidsprijs.
    Het Naarderbos vernielt door weer een golfbaan voor het chique Gooi, terwijl er al zeven zijn in dat gebied. Verders in het Naarderbos kantoren en hotels waar geen hond op af komt en hij heeft ervoor gezorgd dat het toen immens populaire cruisegebied opgedoekt is.
    Ook dat is PvdA. De partij diet het zo goed voor heeft met homo’s. Rehwinkel zou zijn ogen uit de kop moeten schamen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>