Misbruikslachtoffers: ‘gesprek met paus schijnheilig gedoe’

IMG_20160602_125337Tijdens zijn bezoek aan Duitsland had de paus in Erfurt een gesprek met slachtoffers van seksueel misbruik van kinderen in  katholieke instellingen. Het slachtoffernetwerk Netzwerk von sexualisierter Gewalt (NetzwerkB) heeft het gesprek bekritiseert en afgedaan als ‘schijnheilig gedoe’. De paus sprak slachtoffers ‘in het geheim, achter gesloten deuren’, zei Norbert Denef van NetzwerkB: ‘Dat is niks anders dan verzwijgen en onder de mat vegen’. Vrijdagavond verraste de paus in Erfurt vriend en vijand door een ontmoeting in het programma in te lassen met vijf slachtoffers van seksueel misbruik door priesteres en andere werknemers van de katholieke kerk.

De paus uitte zijn ‘diepe medelijken en spijt’, zo meldde het Vaticaan vrijdag. Hij verzekerde de vijf slachtoffers dat de kerk zich ‘ernstige zorgen maakt’ en er alles aan wil doen maatregelen te treffen om kinderen te beschermen. De paus heeft bij bezoeken aan de Verenigde Staten, Australië, Malta en Groot-Brittannië soortgelijke gesprekken gevoerd.

Lees ook:Aartsbisschop Utrecht betuigt spijt over misbruik
Lees ook:Vaticaan wijst vergelijking pedofilie met jodenhaat af
Lees ook:Paus spreekt misbruikslachtoffers – critici vinden dat rijkelijk laat
Lees ook:Paus haalt uit naar ‘moraal van porno en geweld’
Lees ook:Vaticaan lanceert website over seksueel misbruik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>