Schorer maakt Safe Sex Soap

Schorer, het Nederlandse instituut voor homoseksualiteit, gezondheid en welzijn,  heeft een Safe Sex Soap gelanceerd voor homomannen. In zes afleveringen staat condoomgebruik bij wisselende sekspartners centraal. De filmpjes zijn gemaakt door en voor homo –en biseksuele mannen en zijn te zien via YouTube en op de Cruise Watch Groep van Schorer op Facebook. Het eerste filmpje is deze week op deze site gezet. Cruise Watch is een groep enthousiaste homomannen die actief zijn in het Amsterdamse homo-uitgaansleven.

 

Vanaf 1 september 2011 wordt de serie filmpjes ook ingezet als voorlichting in Safe Sex Zones in Amsterdam. Vier ervan werkten belangeloos mee aan de filmpjes. Uitbaters van zo’n Zone hebben een overeenkomst met Schorer om veilige seks na te streven voor mannen die seks hebben met mannen. Zo zijn er gratis condooms en glijmiddel beschikbaar, kunnen bezoekers er informatie en voorlichting krijgen over safe sex en zorgt de eigenaar voor hygiëne, zoals een wasgelegenheid en voldoende verlichting in de darkroom.

Lees ook:Schorer donateur Roze Filmdagen
Lees ook:Vaccinaties tegen hepatitis B tijdens Gay Pride
Lees ook:Schorer Monitor 2008: om preventie te verbeteren
Lees ook:Geef je bloot op Schorer Monitor 2009
Lees ook:Schorer Monitor 2010

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Schorer maakt Safe Sex Soap

  1. Service a bright new world

    Goed dat er zo een soap gelanceerd word. Als dat kan helpen het aantal geslachtsziektes naar beneden te brengen.

      /   Reply  / 
  2. sportingact

    Is dit niet vreselijk ouderwets? SOA’s moet je bespreken thuis door de ouders, op school door de leerkrachten en met je huisarts. Dat Schorer daar een soap van gaat maken is naast niet gewenst ook niet productief om mensen er van te doordringen safe sex te bedrijven. En wil je dan toch een soap maken verkoop het dan ook een de publieke omroep dan bereik je een veel grotere groep mensen want wisselende partner komen niet alleen in het homorijk voor. Hetero’s kunnen er ook wat van, zoniet veel meer dan homo’s.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>