Schorer Monitor 2010

Vorige week ging Schorer Monitor 2010 van start: het jaarlijkse onderzoek over gezondheid, welzijn en seksualiteit onder mannen die seks hebben met mannen. Schorer en Universiteit Maastricht voeren het onderzoek voor de achtste keer uit. De gegevens uit de monitor zijn belangrijk voor het bepalen van landelijke speerpunten op het gebied van preventie van  hiv en soa. Hoe meer verschillende mannen eraan meedoen, hoe groter de diversiteit en hoe groter de betrouwbaarheid van het onderzoek.  Invullen: klik hier voor de site.

 

In 2008 namen 5700 mannen aan het onderzoek deel, in 2009 ruim 4.600. Ook als je vorige keer meedeed aan het onderzoek, is opnieuw meedoen waardevol. De resultaten worden in november 2010 gepubliceerd. Invullen is anoniem, kan tot en met 2 mei 2010  en duurt ongeveer 15 minuten.

Jonkheer Jacob Anton Schorer (1866-1957) was jurist en voornaamste pleitbezorger van homoseksualiteit voor de Tweede Wereldoorlog. In 1967 werd het eerste consultatiebureau voor homofilie ter wereld geopend in Amsterdam. Homoseksualiteit heette toen nog homofilie en was nog lang niet vanzelfsprekend: het toenmalige ministerie van CRM maakte duidelijk dat ‘subsidiëring niet moest worden uitgelegd als erkenning van het verschijnsel homofilie door de overheid.’ Schorer streeft naar optimale gezondheid en welzijn voor homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders. Schorer werkt samen met gezondheidsorganisaties en doet veel aan voorlichting, preventie en buddyzorg.

Lees ook:Schorer Monitor 2008: om preventie te verbeteren
Lees ook:Geef je bloot op Schorer Monitor 2009
Lees ook:Schorer 40: publieksmiddag
Lees ook:Geef je bloot – opvolger Schorer Monitor
Lees ook:Schorer is failliet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>