Schorer is failliet

Schorer, het Nederland instituut voor homoseksualiteit, gezondheid en welzijn, is failliet. De Raad van toezicht en de bestuurders van Schorer hebben woensdag 7 maart besloten faillissement aan te vragen, dat dinsdag 13 maart werd uitgesproken. Omdat de subsidie terugliep, was de stichting niet meer in staat kostendekkend te werken. De gemeente Amsterdam beëindigde de subsidie voor buddyzorg met ingang van 1 januari 2012 beëindigd. Dat sloeg een gat van 350.000 euro in de begroting voor dit jaar.

 

Daarnaast gaat de subsidie van het Rijk voor preventie terug met ruim 650.000 euro. Hierdoor is Schorer niet meer in staat haar activiteiten voort te zetten. Een poging om te fuseren met Soa Aids Nederland mislukte, mede door de forse personele bezetting van Schorer en de onzekerheden over subsidies voor de komende jaren. De stichting heeft circa 35 mensen in dienst. Het onderbrengen van programma’s van Schorer bij zusterorganisaties ook mislukt, vanwege financiële onzekerheden en de kosten van een sociaal plan. Schorer heeft daarvoor niet genoeg geld meer. Het personeel moet aankloppen bij het UWV.

Lees ook:Buddyzorg homo’s gered
Lees ook:Rechtszaak tegen Henk Krol over vermeende fraude van 2 ton bij Gay Krant
Lees ook:Jonkheer mr. Jacob Anton Schorer voorvechter
Lees ook:Nieuw cultuurfonds ondersteunt kunstprojecten Amsterdam Gay Pride
Lees ook:Stichting Vrienden van de GayKrant laat beslag leggen op huizen Henk Krol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>