Zilveren jubileum Gay & Lesbian Switchboard

Gay & Lesbian Switchboard bestaat 25 jaar. Het landelijke informatie –en adviespunt groeide in een kwart eeuw uit tot een begrip in homoland op het gebied van roze hulpverlening. Alle leeftijden kunnen er terecht; jongeren die uit de kast willen komen en ouderen die advies zoeken. Het Switchboard werd in 1986 opgericht: tot dan was er geen centraal punt voor vragen over homoseksualiteit en coming-out.

 

Vrijwilligers waren 24 uur per dag, zeven dagen per week, telefonisch bereikbaar en werkten op een geheime plek in Amsterdam. Switchboard groeide uit tot dé informatielijn voor homo -en biseksuelen (later kwamen daar transgenders bij) en lanceerde ook teletekstpagina 447, de ‘homopagina’ (die niet meer bestaat). Met de komst van internet werd de dienstverlening uitgebreid met E-mail en een website. In 2004 ging Switchboard samenwerken met COC Nederland en Schorer, die het mei 2009 onder haar eigen hoede nam. Tegenwoordig kunnen mensen er op werkdagen terecht. Bij Switchboard werken nu zes vrijwilligers, waarvan een aantal al meer dan vijftien jaar.

Lees ook:Biseksualiteit: 10 keer vraag en antwoord
Lees ook:Pink Point Amsterdam bestaat 10 jaar
Lees ook:Homojongeren willen zelf hun beweging sturen
Lees ook:Unicum: Queen feliciteert jarig Gay & Lesbian Switchboard
Lees ook:Amsterdam in de ban van Amsterdam Dance Event 2017

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zilveren jubileum Gay & Lesbian Switchboard

  1. Hans

    Niet Switchboard, maar de Gay Krant verzorgde de eerste 12 jaar de Teletekst-pagina’s voor de NOS.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>