Kwik maakt vogels homoseksueel

Een aantal wetenschappers hebben ontdekt dat een hoge dosis kwik vogels homoseksueel maakt. Het was al bekend dat kwik bij witte ibissen het aantal jonkies doet verminderen, maar wetenschappers in Florida en Sri Lanka keken verbaasd op toen mannetjes achter seksgenoten aanfladderden, als ze veel kwik naar binnen hadden gekregen. Kwikvergiftiging komt vooral door verbranden van kolen en afval en van het uitmesten van oude mijnen. 

 

Weidevogels schijnen er het meest de dupe van te worden. Het idee is dat kwik lichaamshormonen kan imiteren, dat tot gedragsverandering kan leiden. Dr. Peter Frederik van de Universiteit van Florida zei tegen de BBC dat ze wisten dat kwik het testosteronniveau kon verlagen, ‘maar dit hadden we niet verwacht’. Volgens hem is studie van met kwik vergiftigde dieren in het wild de logische vervolgstap zal zijn.

Lees ook:Amerika stemt over homorechten
Lees ook:Testosteron maakt de mens sociaal
Lees ook:Leiden: OM vervolgt vernielers regenboogzebrapad
Lees ook:Vingerlengte verraadt wat er in de broek zit
Lees ook:Antibiotica tegen gonorroe niet altijd effectief

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kwik maakt vogels homoseksueel

  1. sportingact

    Is het nu werkelijk nou zo moeilijk. Je wordt geen homo, je bent homo. Voor, tijdens of na een kwikbadje. Eenmaal een homo, altijd een homo.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>