Voetballer ziet homogerucht als compliment

IMG_20160525_151149Amerika heeft er een homo-icoon bij: voetballer Freddie Ljungberg. Hij speelde vroeger voor het Britse Arsenal en is nu één van de topspelers bij de Seattle Sounders. Voetbal en homo: bijt het mekaar dan tóch niet zo heel erg? New York Times Magazine interviewde hem over geruchten dat hij homo zou zijn. Ljungberg zegt daarover het als een compliment te zien. Om de discussie aan te zwengelen, laat hij niks over zijn voorkeur los. De geruchten ontstonden toen Calvin Klein hem vroeg zijn mannenondergoed te promoten (klik hier voor filmpje).

Ljungberg: ‘Ik was vereerd om door hem bevraagd te worden, mar maakte me zorgen over hoe mijn image zou veranderen als ik maandenlang op Times Square zou hangen. Maar over het algemeen was de impact positief.’ Door zijn positieve houding tegenover homo-emancipatie en omdat hij het bespreekbaar maakt open rond de sportvelden, hebben veel Amerikaanse homoclubs hem uitgeroepen tot homo-icoon, meldt de Gay Krant.

Lees ook:Armani onder vuur voor homofobe uitspraken
Lees ook:Kelly zet Barnveld op stelten
Lees ook:Cynthia Nixon krijgt homoprijs
Lees ook:London Pride in Soho gaat niet door
Lees ook:Popicoon Michael Jackson overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>