De G-spot bestaat niet

Volgens Britse wetenschappers kunnen miljoenen vrouwen hun wanhopige zoektocht naar de G-spot staken: na onderzoek bij 1.800 Britse vrouwen concluderen zij dat het illustere plekje niet bestaat. Dat schrijft de Britse Sunday Times. Een halve eeuw wordt al driftig gediscussieerd over de erogene zone die vrouwen tot een climax kan helpen. Aan het onderzoek namen tweelingen deel. Als van een identieke tweeling de één zei dat ze een g-spot had, moest de ander het ook hebben, omdat ze dezelfde genen hebben. Dat bleek niet zo te zijn. Professor Tim Spector spreekt van ‘een mythe’.

‘Dit is verreweg het grootste onderzoek en het toont duidelijk aan dat de idee van een G-spot puur subjectief is’,  aldus Spector. ‘Vrouwen mogen dan zeggen dat het samenhangt met dieet of lichaamsbeweging, maar in werkelijkheid is het vrijwel onmogelijk er concrete sporen van te vinden.’ Veel artsen hadden altijd al twijfels over het bestaan van het lustplekje. Een collega vindt de studie ‘foutief’, omdat geen rekening is gehouden met bepaalde seksuele technieken en geen lesbische vrouwen zijn ondervraagd. Daarnaast stelt ze dat er geen rekening is gehouden met het feit dat tweelingen in de regel niet dezelfde sekspartner hebben. Het Journal of Sexual Medicine  publiceerde de resultaten van het onderzoek en heeft aangekondigd dat er over dit thema een groot debat gaat komen. Het blad is het officiële wereldwijde orgaan voor de studies over seksuele gezondheid voor vrouwen (ISSWSH).

Lees ook:Britse studie: 93 % mannen heeft lepeltje-lepeltje gelegen met een man
Lees ook:Homoseksuele ooms belangrijk voor evolutie
Lees ook:Britse moslims trots op homorechten
Lees ook:Billboard VS: ‘Nobody is born gay’
Lees ook:Baarmoederhalskanker ook bij lesbo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>