Britse moslims trots op homorechten

Bijna de helft van de Britse moslims is trots op de manier waarop homo’s in Groot-Brittannië worden behandeld. Dat blijkt uiteen onlangs gehouden peiling. De deel van hen is er zelfs trotser op dan ‘gewone’ Britten. Het onderzoek werd gehouden door YouGov voor een publicatie van de denktank Progressive Conservatism die in augustus verschijnt.

 

De uitkomst druist in tegen de algemene gedachte dat Britse moslims homofoob zijn en laat een opmerkelijke verandering zien: in 2009 bleek uit een onderzoek van Gallop dat nul procent van de Britse moslims tolerant zou zijn ten opzichte van homoseksualiteit. Zou dat echt mogelijk zijn: in zo’n korte tijd zo’n mega ommezwaai? Who knows.

Lees ook:Tentoonstelling ‘I Believe I am Gay’ in Bijbels Museum
Lees ook:Oproep: boycot anti-homowet Sint-Petersburg
Lees ook:Britse reclame: Gay, get over it!
Lees ook:Kerkscheuring dreigt door homo bisschoppen
Lees ook:Homo moslim in tv-soap Eastenders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>