Hé homo roepen mag niet, gore homo schrijven wel?

Naar een agent mag je wel/niet homo roepen maar als je cabaretier voor je naam hebt staan heb je in dit land een vrijbrief om maar van alles te mogen roepen, maar het hoeft niet. Zo ook voetballer, cabaretier en columnist Tim Kamps afgelopen vrijdag in het AD: “Misschien is heel Ajax wel homoseksueel (met uitzondering van Klaas Jan Huntelaar, die is gewoon te lelijk om homo te zijn).

Ze weten het alleen niet van elkaar en niemand durft het toe te geven. Sneu hoor. Staan ze daar met z’n allen onder de douche, vol verlangen naar elkaar te kijken. Hopend dat ze geen erectie krijgen van elkaars afgetrainde lichamen. En maar rondhuppelen in bij elkaar passende trainingsjasjes en broekjes en overdreven pijn lijden als iemand ze een duwtje geeft. En na afloop van de wedstrijd met z’n allen in Armani-pakjes in de bus terug. Misschien zijn Marco van Basten en Johnny van ’t Schip ook wel gay. Met z’n tweetjes een beetje stiekem naar voetbalwedstrijden gaan. Smoezelen op de tribune, en steeds andere mannen selecteren voor het Nederlands elftal, ik heb ze wel door. Gore homo’s.’’

Je mag met zulke baude uitspraken en club-kinnesinne hopen dat je (lezers-)publiek hiervan ook de ironie van het stekelige verhaaltje doorheeft, en daar zal ‘m nu net de crux zitten bij de gemiddelde AD-lezer/ voetbalfan. Gore grappenmakers.

Lees ook:Al Gore for president
Lees ook:Lesly Gore (‘It’s My Party’) overleden
Lees ook:Gore Vidal overleden
Lees ook:Agent voor homo uitschelden: Foei!
Lees ook:Cruiseplekken véél te openlijk besproken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>