Nominaties Roze Lieverdje 2014 geopend

Roze_Lieverdje_2008Voor de vijfde keer organiseert GroenLinks Amsterdam de verkiezing van het Roze Lieverdje. Het Roze Lieverdje is een tweejaarlijkse prijs die op Valentijnsdag wordt uitgereikt aan een Amsterdammer of initiatief, die zijn of haar sporen verdiend heeft in de strijd voor seksuele diversiteit en homo-emancipatie. Tot 19 januari a.s. kunnen Amsterdammers kandidaten voordragen. Op Valentijnsdag, 14 februari 2014 vindt de uitreiking plaats bij het Lieverdje op het Spui (bron: persbericht).

 

De jury, bestaande uit zes prominente GroenLinkse homo’s en lesbo’s, zal rond 24 januari uit alle inzendingen drie of vier kandidaten bekendmaken. Tegelijkertijd wordt er een publieksverkiezing op internet geopend. De publiekskeuze telt voor de helft mee in de uitslag van de uiteindelijke winnaar. De nominatie voor het Roze Lieverdje 2014 staat open tot 19 januari 2014. Amsterdammers worden uitgenodigd om kandidaten of initiatieven voor te dragen, met een korte motivatie, via email bij [email protected].

 

De eerdere winnaars van het Roze Lieverdje zijn:

- In 2006: Pater van Kilsdonk

- In 2008: Karin Spaink

- In 2010: De vrijwilligers van undergrounddisco de Trut

- In 2012: Dolly Bellefleur

Samen met de homogemeenschap zet GroenLinks in Amsterdam zich in om de positie, veiligheid en zichtbaarheid van homo’s en lesbo’s te verbeteren. GroenLinks Amsterdam steunt de homo-emancipatie actief, onder andere met het Roze Lieverdje.

Lees ook:Nominatie Roze Lieverdje 2012 is geopend
Lees ook:Nominatie Roze Lieverdje 2010 staat open
Lees ook:Kandidaten Roze Lieverdje 2010
Lees ook:Kandidaten Roze Lieverdje 2016 bekend
Lees ook:Zin in Respect op Valentijnsdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>