Religie centraal op Amsterdam Gay Pride

De aftrap van de Amsterdam Gay Pride is op zondag 27 juli om 15.00 uur in de vorm van een evangelische roze kerkdienst in de Keizersgrachtkerk. Dinsdag 29 juli is en een forum met deelnemers uit de homowereld en de religieuze hoek. Dit jaar staat religie centraal op de Amsterdam Gay pride, onder het motto ‘Geloof, hoop en liefde’ (in het Engels ‘religion & colourful respect’). Op zondag 3 augustus begint er om 11.00 uur op het Rembrandtplein een groots opgezette roze evangelische kerkviering in de openlucht: de Ha-gay-preek. Op vrijdag 1 augustus om 20.00 uur een joodse dienst in de Uilnburgersynagoge. Tijdens de straatfeesten is op sommige moment reli-pop te horen of zingen gospelkoren.

Afgelopen jaar botsten homo’s en gelovigen regelmatig met elkaar: over weigerambtenaren, homoseksuele predikanten, gelovige homo’s bij het heilige avondmaal. Homo’s & islam is ook niet bepaald een ideale combinatie. Na een jaar, waarin gescheiden werelden elkaar regelmatig het leven zuur maakten, wil de organisatie dit keer op zoek naar wat ons bindt. Stichting Gay Business Amsterdam (GBA) organiseert de activiteiten in samenwerking met roze religieuze organisaties (welke: zie website).

Lees ook:Primeur op de Canal Parade: World Religion Boat
Lees ook:Amsterdam Gay Pride 2014 Promofilm
Lees ook:Amsterdam Pride slaat vleugels uit naar Zandvoort
Lees ook:Zandvoort krijgt eigen Gay Pride: 31 juli t/m 2 augustus
Lees ook:Grey Pride – Gay Pride voor roze ouderen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Religie centraal op Amsterdam Gay Pride

  1. ad

    wat een slecht thema !
    homo’s stalken de kerken
    als ze ons niet willen hebben, nou fijn dan.
    waarom ze zoveel aandacht geven? masochisme?

      /   Reply  / 
  2. Minora

    Ontkenning in de kerk ~.^

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>