Primeur op de Canal Parade: World Religion Boat

De Canal Parade op zaterdag 6 augustus in Amsterdam krijgt er een primeur bij: de World Religion Boat. Doel is te tonen dat ook gelovige LHBT’s ‘een belangrijk deel zijn van Gods familie’. Daarop moeten alle grote religies zijn vertegenwoordigd en leiden tot een ‘interreligieus samenzijn’: met leden van geloofsgemeenschappen als: christendom, islam, boeddhisme, hindoeïsme en Jodendom.

De organisatoren rekenen erop dat niet alleen activisten, maar ook religieuze leiders meevaren die zelf homo of homovriendelijk zijn. Het initiatief werd genomen door Barbara Rogoski van de Internationale Roze Kerk in Den Haag.

Lees ook:Priester mag niet meevaren op religieboot Canal Parade
Lees ook:Paus leidt interreligieuze conferentie over ‘traditioneel huwelijk’
Lees ook:Canal Parade Amsterdam 2016: de boten die in de prijzen vielen
Lees ook:Vruchtbaarheidsymbolen in Utrecht
Lees ook:OM vervolgt mannen die anti-homoflyers in Amsterdam verspreidden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>