Zandvoort krijgt eigen Gay Pride: 31 juli t/m 2 augustus

Ook Zandvoort krijgt deze zomer een eigen Gay Pride: van 31 juli tot en met 2 augustus. Op doordeweekse dagen, omdat de badplaats ‘in het weekend overspoeld wordt door toeristen. Pride Amsterdam is van 29 juli tot en met 6 augustus, met als hoogtepunt de Canal parade op zaterdag 5 augustus. Ondernemer Wim Peeters makte zich hard voor een light-versie in Zandvoort en hoopt dat het hele dorp van 31 juli tot 2 augustus roze kleurt.

‘Met overal de regenboogvlag in de masten, een optocht door de straten en een roze trein tussen Amsterdam en Zandvoort’. hoopt Peeters. De precieze invulling heeft hij nog niet paraat, maar een homoparade ‘komt er zeker’. .  De organisatie van Pride Amsterdam had hij al gauw achter zich, die zagen er wel wat in om in ‘groot-Amsterdam’ iets extra’s te laten gebeuren.

Lees ook:Ook Zandvoort wil eigen Gay Pride
Lees ook:Amsterdam Pride slaat vleugels uit naar Zandvoort
Lees ook:Pride Amsterdam naar Zandvoort met ‘Pride at the Beach’
Lees ook:Dagje naar het naaktstrand
Lees ook:Antwerpen Gay Pride Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>