Eerste homohuwelijken in Californië

CaliforniëIn Californië zijn maandag de eerste homohuwelijken gesloten. Twee lesbische stellen, die jarenlang vochten tegen het verbod in Californië op het homohuwelijk, waren de eerste gelukkigen. In Beverly Hills was dat een lesbokoppel, dat tot aan het Hooggerechtshof in Californië strijd leverde. In San Francisco werden twee lesbo’s in de echt verbonden, die al 56 jaar samenwonen: de ene is 87 en de andere 83 jaar oud. Er werden maandag tientallen homo –en lesbokoppels gelukkig gemaakt.

Californië is na Massachussetts de tweede staat in Amerika, waar dat kan. Maar de eerste staat kunnen alleen eigen ingezetenen met elkaar trouwen; in Californië kunnen alle volwassen Amerikanen terecht. In 45 andere staten wordr het homohuwelijk afgewezen. New York wil Californische huwelijken wel erkennen.

Lees ook:Homohuwelijk in Massachussetts verruimd
Lees ook:Woedende homo’s demonstreren massaal
Lees ook:Homohuwelijk kan McCain Witte Huis inhelpen
Lees ook:Californië: opnieuw veto homohuwelijk
Lees ook:Homo’s en lesbo’s kunnen opnieuw trouwen in Californië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>