Homohuwelijk kan McCain Witte Huis inhelpen

In Californië mogen homo’s trouwen: dat heeft het Hooggerechtshof van de staat Californië deze week bepaald. Dat lijkt goed nieuws, maar er zit een dikke vette adder onder het gras. De Republikeinen pleiten voor een verbod op dit soort huwelijken in de landelijke grondwet. Op die manier zou de vrijpostigheid in Californië en Massachussetts, waar homo’s al langer mogen trouwen, aan banden worden gelegd. Dit hete homohangijzer kan cruciaal worden voor de komende presidentsverkiezingen.

De Democratische kandidaat Obama is ook geen voorstander van het homohuwelijk, maar hij steunt wel samenlevingscontracten. Bovendien vindt hij dat de staten hierover zelf moeten beslissen. De republikein McCain heeft zich tot nu toe amper uitgesproken over dit onderwerp, ook niet over samenlevingscontracten. Wanneer Obama positief blijft over het homohuwelijk en McCain niet, dan is er een dikke kans dat de Republikeinstemmers - met veel tegenstanders van het homohuwelijk –  massaal naar de stembus rennen om McCain het Witte Huis in te loodsen.

Lees ook:Homo’s en lesbo’s kunnen opnieuw trouwen in Californië
Lees ook:Ophef over homorechter in Californië
Lees ook:Driekwart Amerikanen voor partnerregistratie
Lees ook:Brad Pitt komt op voor homohuwelijk
Lees ook:Sarah Palin tegen homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>