Homo’s en lesbo’s kunnen opnieuw trouwen in Californië

Homo- en lesbokoppels mogen weer trouwen in de Amerikaanse staat Californië. Dat heeft een hof van beroep in San Francisco bepaald naar aanleiding van de uitspraak eerder deze week van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Dat bepaalde dat homo’s dezelfde rechten moeten hebben als hetero’s en verwees de zich al jarenlang voortslepende soap rondom het homohuwelijk in Californië terig naar het hof van beroep van de staat.

Homo’s konden er in al eerder trouwen, tot een referendum in 2008 daaraan een eind maakte. Door de uitspraak van het hooggerechtshof moeten mensen van hetzelfde geslacht toch met elkaar kunnen trouwen, zegt het hof van beroep. Direct na die uitspraak trouwden de eerste twee homo’s in het stadhuis van Los Angeles. Zij waren samen een van de koppels die met de zaak bij het hooggerechtshof had aangeklopt.

Lees ook:Homohuwelijken vanaf 18 augustus in Californië
Lees ook:Hof VS verwerpt verbod op ‘homohuwelijk’
Lees ook:Hooggerechtshof VS buigt zich over homohuwelijk
Lees ook:Homo’s en lesbo’s in Zweden kunnen trouwen
Lees ook:Massaal homoprotest in Californië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>