COC Oorkonde voor Danny Hoekzema

Danny Hoekzema was al homo van het jaar 2007, maar zondag 27 januari ontving hij daarbovenop ook nog eens de Bob Angelo Oorkonde. Minister Plasterk overhandigde hem de prijs op de Nieuwjaarsreceptie van COC Nederland. De 15-jarige tiener nam vorig jaar het initiatief voor de 16-min boot: een boot speciaal voor homojongeren onder de zestien, die meevoer tijdens de Canal Gay Pride in Amsterdam.

Zijn initiatief leidde tot veel ophef in binnen -en buitenland. Uiteindelijk bemoeide zelfs het gemeentebestuur van Amsterdam zich ermee.  De boot werd toegestaan, toen ook ouders zouden meevaren. Uiteindelijk zaten er veertig homojongeren op de boot. Op kinderfilmfestival Cinekid werd een documentaire uitgezonden over Danny, die werd herhaald op het documentaire-filmfestival IDFA. Ondertussen organiseren een aantal COC verenigingen met succes meetings voor jongeren onder de 18 jaar.

Het COC stelde de Bob Angelo Oorkonde in als postume hommage aan Niek Engelschman, oprichter van het COC. Bob Angelo was in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn schuilnaam in homoland. De oorkonde gaat ieder jaar naar iemand die zich krachtig inzette voor de emancipatie van homo’s en lesbo’s.

Lees ook:COC: Bob Angelo Oorkonde voor Martin Oortwijn
Lees ook:Documentaire Danny’s Parade op tv
Lees ook:Plasterk op COC Nieuwjaarsreceptie
Lees ook:Slechts twee homofilmpjes op de IDFA
Lees ook:Danny Hoekzema is homo 2007

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>