Slechts twee homofilmpjes op de IDFA

Op het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) is het dit jaar ongekend droevig gesteld met het homogehalte van het aanbod. Het festival vindt plaats van 22 november tot en met 2 december. De vooraankondiging meldt slechts twee homodocumentaires: Danny’s Parade, dat al in oktober was te zien op het Cinekid Festival in Amsterdam en 7 Years, over homoseksualiteit in Kenia (op zaterdag 17-11 op Salto-Amsterdam bij de MVS te zien).

Danny’s Parade is een documentaire van 15 minuten van Anneke de Lind van Wijngaarden en wordt getoond op 25 november en op 1 december. Ze volgde de veertienjarige Danny Hoekzema in Bovenkarspel, voor wie als piepjonge homo weinig te beleven valt. Danny maakt geen geheim van zijn geaardheid en zet het lot naar eigen hand. Hij organiseert een homoboot voor jongeren, tijdens de jaarlijkse Canal Parade. 

Bij COC Nederland vindt hij een luisterend oor en bovenal: hulp. Maar terwijl hij zoekt naar mensen die mee willen, buitelen de media over elkaar heen om de jonge homo te interviewen. In opinie-programma’s wordt er druk over gediscussieerd of zoiets wel kan. Ondertussen gaat Danny gewoon door met regelen, want die boot moet er komen! www.idfa.nl(zie www.gay.blog.nl van 7-10: ‘Homojongeren op filmfestival’)

Lees ook:Documentaire Danny’s Parade op tv
Lees ook:Homojongeren op filmfestival
Lees ook:IDFA Queer Day – maandag 21 november in Pathé De Munt
Lees ook:Tv-tip: ‘Expliciete seks in ‘London Spy’ op NPO 2′
Lees ook:IDFA Queer Day 2015 in Pathé de Munt

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Slechts twee homofilmpjes op de IDFA

  1. Berend

    Misschien moet je ook eens zoeken op de site op de trefwoorden “gay”, “lesbian”, “homo”,”gender”,…dan krijg je veel meer docu’s! (En gelukkig maar! :-) )

      /   Reply  / 
  2. erik feenstra

    Er worden inderdaad meer roze films getoond Dat zijn documentaires met travestie of transgender als thema en een paar met lesbische onderwerpen. Andere films met een specifiek homothema (dan genoemd) kwam ik in de aankondigingen niet tegen. Zie http://www.idfa.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>