COC: Bob Angelo Oorkonde voor Martin Oortwijn

Woensdag 12 april heeft Martin Oortwijn de Bob Angelo Oorkonde gekregen tijdens de Algemene Vergadering van COC Midden-Nederland. Hij kreeg de prijs voor zijn jarenlange inzet voor het Cocktail-project van de lokale COC-vereniging, het maatjesproject dat zich inzet voor het welzijn van LHBT-asielzoekers. Het Cocktail-project biedt ondersteuning aan ‘een kwetsbare groep LHBT’s, waarvoor hulp, opvang, ‘roze inburgering’ en welkom vanuit de LHBT-gemeenschap belangrijk zijn’.

Naast koppelen van een vrijwilliger aan een asielzoeker, vluchteling of migrant, geeft het project gerichte voorlichting om de positie van allochtone LHBT’s te verbeteren. Het project stond model voor andere COC-verenigingen. Na vijf jaar coördinator van het project te zijn geweest, nam hij woensdag afscheid: voor COC Nederland de gelegenheid om hem in het roze zonnetje te zetten. COC Nederland reikt zo nu en dan de Bob Angelo Oorkonde uit aan personen of instanties die veel hebben betekent voor de LHBT-emancipatie. De prijs is vernoemd naar Niek Engelschman (1913-1988) die onder de schuilnaam Bob Angelo in 1946 medeoprichter en eerste voorzitter van het COC was, in een tijd waarin homoseksualiteit in ons land nog strafbaar was. Naast de oorkonde kent het COC ook de Bob Angelo penning, die in de regel ieder jaar tijdens het landelijke COC-Nieuwjaarsfeest wordt uitgereikt.

Lees ook:Carry Slee krijgt Bob Angelo penning
Lees ook:Bob Angelo Penning voor André van Duin en Miriam van der Have
Lees ook:Björn van Roozendaal krijgt COC Bob Angelo-oorkonde
Lees ook:Homoprijs COC voor imam
Lees ook:Plasterk op COC Nieuwjaarsreceptie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>