Dolly Bellefleur te gast bij Dodenherdenking Homomonument

Woensdag 4 mei is het dodenherdenking: de Nationale Herdenking op de Dam en in het hele land plaatselijke herdenkingen. Traditiegetrouw is het Homomonument in Amsterdam de plek waar LHBT’s worden herdacht die werden en worden vervolgd om hun geaardheid of genderidentiteit (2017: klik hier). Dolly Bellefleur zingt ‘De Bokken en de Schapen’ van tekstschrijver Jan Boerstoel, een nummer dat in de jaren ’80 bekend werd door Jasperina de Jong en later ook werd vertolkt door Adèle Bloemendaal.

Ook zal ze de betekenis van de drie driehoeken van het Homomonument bezingen, begeleid door haar pianist Kees van Zantwijk en koperblazers van Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers, die ook muziek spelen tijdens de kranslegging. Om 19.30 uur begint een Stille Tocht voor de ingang van de Westerkerk, om 19.50 uur komt de stoet aan op het Homomonument. Om 20.00 uur is het twee minuten stil, daarna volgen drie sprekers, Dolly, kransleggingen en het defilé.  Na afloop is er koffie in de Westerkerk.

Lees ook:Dodenherdenking bij Homomonument Amsterdam
Lees ook:Reprise ‘There was a boy’ – Ruud Douma, de ‘man achter’ Dolly Bellefleur
Lees ook:Debuut Dolly Bellefleur als Ruud Douma: ‘There was a boy’
Lees ook:Dolly Bellefleur: Pink, Pop & Poetry, zondagmiddag 31 juli in de OBA
Lees ook:Dodenherdenking Homomonument Amsterdam 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>