Dodenherdenking bij Homomonument Amsterdam

Donderdag 4 mei is het dodenherdenking, met op de Dam in Amsterdam de Nationale Herdenking en overal in het land plaatselijke herdenkingen. Traditiegetrouw is het Homomonument in Amsterdam de plek waar LHBT’s worden herdacht die werden en worden vervolgd om hun geaardheid of genderidentiteit. Voorafgaand aan de herdenking begint om 19.30 uur een Stille Tocht vanaf de ingang van de Westerkerk (aan de Prinsengracht, zie foto).

Rond 19.50 uur komt de stoet aan op het Homomonument. Om 20.00 uur is het twee minuten stil, daarna volgen drie sprekers: Daan Smeelen, Eric van de Burg en Tim Oliehoek. De muziek wordt verzorgd door een koperensemble van de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers en zanger Sjors van der Panne. Daarna volgen kransleggingen op de driehoek boven het water van de Keizersgracht. Na afloop is er koffie in de Westerkerk.

Lees ook:Dolly Bellefleur te gast bij Dodenherdenking Homomonument
Lees ook:Dodenherdenking Homomonument 4 mei
Lees ook:Dodenherdenking Homomonument 4 mei
Lees ook:Dodenherdenking Homomonument Amsterdam 2015
Lees ook:Dodenherdenking Homomonument Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>