Ontslagen homo-priester tegen de paus: ‘Kerk maakt leven voor homo’s tot een hel’

IMG_20160602_125337‘De katholieke kerk maakt het leven voor LHBT’s tot een hel’. Dat schreef de Vaticaanse priester Khrysztof Charamsa in een brief aan de paus. Begin deze maand werd hij ontslagen omdat hij openlijk uit de kast was gekomen, al meldde de kerk daarop dat priesters sowieso geen relatie mogen hebben. In een interview – vlak voor de Synode over Kerk en Gezin begon – zei de priester dat hij gelukkig was als homoseksueel en een relatie had met een man, Eduardo.

Deze week publiceerde de priester een brief die hij persoonlijk aan de paus had gestuurd. Hij schrijft onder meer dat hij klaar is met de ‘homohaat van de kerk, de uitsluiting, het marginaliseren en stigmatiseren van mensen van wie de mensenrechten worden ontkend.’ Hij schreef dat hij uit de kast was gekomen ‘na een langdurig en pijnlijke periode van afzondering en gebed’. Hij vindt dat de kerk het leven voor LHBT’s tot een hel maakt en roept ‘alle homoseksuele kardinalen, bisschoppen en priesters op om de moed op te brengen om deze kerk de rug toe te keren.’  De paus heeft de brief nog niet beantwoord.

Lees ook:Vaticaan: ‘priesters mogen geen relatie hebben’ – dus ook homo-priesters niet
Lees ook:Homorechten-pionier Malcolm Boyd overleden
Lees ook:Paus: ‘Homo’s en pedo’s niet hetzelfde’
Lees ook:Homo’s horen er gewoon bij, vindt de paus
Lees ook:Amerikaanse katholieke homorechtengroep op bezoek bij de paus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>