Vaticaan: ‘priesters mogen geen relatie hebben’ – dus ook homo-priesters niet

Het Vaticaan heeft een hooggeplaatste priester op non-actief gezet, die heeft opgebiecht een homoseksuele relatie te hebben. Dat vertelde de 43-jarige Poolse priester Krzystof Charamsa in een interview met de krant Corriere della Sera. Daarin noemt hij de opvattingen van het Vaticaan over homoseksualiteit achterhaald.

‘Ik wil de kerk en de geloofsgemeenschap laten zien wie ik ben: een homoseksuele priester, gelukkig en trots op mijn identiteit.’ Hij woont en werkt al 17 jaar in Rome. Het Vaticaan liet op haar beurt weten dat priesters in de Rooms-Katholieke Kerk verplicht celibatair dienen te leven. Ze mogen geen seksuele relaties hebben. De timing van de Poolse priester is opvallend: hij deed zijn uitspraak een dag voor het begin van de bisschoppensynode over het gezin. Daarbij komt ook aan de orde hoe de kerk met homo’s om moet gaan.

Lees ook:Nieuwe test Vaticaan om homopriesters op te sporen
Lees ook:Ontslagen homo-priester tegen de paus: ‘Kerk maakt leven voor homo’s tot een hel’
Lees ook:Vaticaan: homo’s schuld van kindermisbruik
Lees ook:Homo’s boos op Vaticaan om homokardinaal
Lees ook:Dubbelleven homopriesters onthuld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>