Elton John roept op tot steun homorechten tijdens concert Moskou

IMG_20160518_141422Elton John heeft vrijdagavond tijdens zijn concert in Moskou de anti-homowetten in Rusland openlijk veroordeeld en opgeroepen de LGBT’s te steunen. Voor een uitverkochte zaal noemde de Britse popster de wetten ‘onmenselijk’. Hij zei te houden van het land en van de mensen, maar geschokt te zijn over de draconische anti-homowetten.

‘Sinds mijn eerste optreden in 1979 heb ik me hier altijd welkom gevoel. Daarom doet het me pijn en ben ik geschokt dat er wetten zijn aangenomen die de homogemeenschap in dit land isoleren.’ Hij droeg het concert op aan de 23-jarige Vladislav Tornovoi, die een half jaar geleden op gruwelijke wijze is vermoord in Wolgograd.  Van tevoren was al bekend dat Elton John zich openlijk zou uitspreken voor homorechten. Diverse Russische antihomo-groepen hadden de autoriteiten opgeroepen om het concert te verbieden, maar het ging gewoon door, net als het zaterdag geplande concert in Kazan.

Lees ook:Elton John zingt NIET tijdens inauguratie Trump
Lees ook:19-Jarige terreurverdachte ‘wilde aanslag plegen tijdens concert Elton John’
Lees ook:Ludiek protest atleten op WK in Moskou
Lees ook:Elton John schrijft musicalfilm over aids
Lees ook:Elton John trouwt met partner tijdens ‘low-key ceremony’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>